SEO SEO bureau

Med SEO åbner søgemaskinerne dørene for nye potentielle kunder

Hvad er SEO?

Først og fremmest står SEO for “Search Engine Optimization”, hvilket kan oversættes direkte til “søgemaskineoptimering” på dansk. Søgemaskineoptimering benyttes til at bringe mere relevant trafik til din hjemmeside.

Det vil altså sige, at når du foretager en søgning på en søgemaskine, som fx Google, kommer der en masse resultater frem. Disse resultater styres af de søgeord, som er anvendt til at foretage søgningen. Ud fra søgeordene finder søgemaskinen det, som er mest relevant for din søgning. SEO er det værktøj, som skal sikre, at din hjemmeside rangerer højt på denne resultatliste. Overordnet set består søgemaskineoptimering af tre dele; On-page SEO, Teknisk SEO og Linkbuilding, som kan udføres hver for sig, men helheden er mere end summen af de tre dele, så du kan rangere højt.

Søgemaskiner, som Google og Bing, har overordnet set én opgave – nemlig at give dig relevante svar på dine spørgsmål. For at gøre det vurderes din hjemmeside på en lang række faktorer, såsom brugervenlighed og indhold. I de følgende afsnit vil vi dykke længere ned i dette.

Hvorfor SEO?

Det korte og enkle svar er, at søgemaskineoptimering giver din hjemmeside bedre placeringer på søgemaskinerne, således der kommer mere relevant trafik til din digitale butik.

Drømmescenariet for enhver virksomhed er at rangere højt på disse søgemaskiner, da det gør en markant forskel, hvorvidt du ligger højt eller lavt placeret. En undersøgelse, som er udarbejdet af Backlinko.com, viser, hvor vigtigt det er at rangere højt på Google. Den højst rangerede tager op mod 32% af alle søgninger, mens tiendepladsen blot får 3%.

Det har altså en stor betydning, hvis du har et ønske om organisk vækst. Netop organisk vækst er sød musik hos mange marketingfolk, og så er SEO nemlig værktøjet for dig.

U

Søgeordsanalysen

Grundstenen i ethvert SEO-arbejde er søgeordsanalysen. Det er i grunden en analyse af dine potentielle kunders adfærd, når de benytter søgemaskiner som bl.a. Google. Den skal vise, hvilke ord eller sætninger de bruger, når de vil vide mere om- eller finde et produkt som dit.

Læs mere her

b

SEO tekster

Første del af treenigheden er det som kaldes On-page SEO eller SEO tekster. Det er den del af søgemaskineoptimeringen, som beskæftiger sig med optimeringen af din hjemmesides indhold. Det inkluderer teksterne på din forside, din blog osv.

Læs mere her

Teknisk SEO

Teknisk SEO er den anden del af SEO-treenigheden, og omhandler det tekniske på din hjemmeside. Teknisk SEO kan man forklare som optimering af hjemmesidens skelet, som ikke direkte ses af brugeren, men som har betydning for en optimal brugeroplevelse.

Læs mere her

Linkbuilding

Den sidste del af treenigheden består af linkbuilding, der dog i sig selv består af to dele, nemlig den interne- og den eksterne linkbuilding. Linkbuilding har to formål; at bidrage til søgemaskinernes kortlægning af hjemmesiden, og at øge sidens troværdighed.

Læs mere her

Skal vi starte noget nyt sammen?

Book et uforpligtende møde med vores specialister. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst mulig.
Vi giver med glæde en kop kaffe og tager en snak om dine tanker og idéer.