Linkbuilding

Styrk din SEO med linkbuilding

linkbuilding - seo

Den tredje og sidste del af SEO-arbejdet er linkbuilding. Denne del indeholder faktisk to dele, både den interne- og eksterne linkbuilding. Denne del af søgemaskineoptimeringen hører til det, som vi kalder off-page SEO.

Ekstern linkbuilding

Den eksterne linkbuilding drejer sig om, hvordan der linkes fra eksterne hjemmesider til ens egen hjemmeside. Derfor er det en god idé at få samarbejdspartnere til at linke til ens hjemmeside – dette kunne passende gøres, mens de skriver om det samarbejde, som I begge nyder godt af.

Eksterne links er nemlig vigtige for din værdi på søgemaskinerne, da det er et slags blåstempling af din hjemmeside. Desto flere links, desto flere blåstemplinger har din hjemmeside, hvilket øger troværdigheden. Det er dog vigtigt at pointere, at der også findes dårlig linkbuilding. Søgemaskinerne er nemlig ikke henrykte for spam-links eller lignende, som sættes ind for at ’snyde’ sig til “god linkbuilding”.

Hvor mange eksterne links skal jeg så have?

Man er jo fristet til at sige jo flere jo bedre, men så simpelt er det nu ikke. Antallet af links afhænger i høj grad af konkurrencen på det søgeord, som du ønsker at blive fundet på. Samtidig er relevans en af Googles grundsten, hvorfor du skal prioritere kvalitet frem for kvantitet. Det vil altså sige, at hvis du får links af højere kvalitet end dine konkurrenter, så kan du nøjes med færre links. Start din linkbuilding-rejse med at kigge på Semrush og få en fornemmelse af, hvor mange links dine konkurrenter har.

Intern linkbuilding

Den interne linkbuilding omhandler, hvordan der linkes mellem sider på ens egen hjemmeside. Et eksempel på dette kunne være, at du på et blogindlæg om SEO linker videre til en af jeres egne sider omkring eksempelvis Google Ads. Her hjælper du altså brugerne rundt på relevante sider, og samtidig hjælper det søgemaskinerne med at undersøge og kortlægge din hjemmeside.

Faktisk arbejder man primært med intern linkbuilding, når man skriver SEO tekster, hvorfor vi passende har lavet intern linkbuilding til vores eksisterende side, som netop omhandler dette.

Arbejdet med linkbuilding er altså den sidste vigtige del af treenigheden, som skal være på plads, så ens søgemaskineoptimering er optimal. Virker linkbuilding uoverskueligt, så lad os hjælpe dig med at tage din linkbuilding til nye højder, så du kan blive set, fundet og husket.

Skal vi starte noget nyt sammen?

Book et uforpligtende møde med vores specialister. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst mulig.
Vi giver med glæde en kop kaffe og tager en snak om dine tanker og idéer.