5 steps til opsætning af gavekort og donation med Google
22. juni 2020

Rigtig mange virksomheder har været ramt af nedlukningen af Danmark (og resten af verden). Hertil har Google lavet en funktion, der kan hjælpe forretninger igennem en svær tid. I Google-sprog hedder den nye funktion ”Support links” – i dagligdagssprog kan vi kalde det gavekort og donationer.

Har din virksomhed været hårdt ramt af Corona-nedlukningen? Du har måske en restaurant, en tøjforretning eller noget helt tredje, som du har måtte lukke eller mindske antallet af kunder. Så er du en af rigtig mange.
Det kan have store konsekvenser for hver enkel forretning, og derfor har Google lavet en ny funktion, der kan hjælpe i den rette retning. Du kan nu opsætte en gavekort- og donationsmulighed i din Google My Business. På den måde kan dine kunder hjælpe dig godt igennem pandemien, så du kan komme stærkt igen på den anden side.

2 krav til virksomheder

Tænker du, at den nye funktion kunne være interessant for dig, så tager det heldigvis ikke så lang tid at opsætte den. Det kræver 2 ting af din virksomhed førend, at du kan aktivere funktionen;

1. Din virksomhed skal være registeret inden d. 1. marts 2020.

2. Din virksomhed skal have en fysisk forretning.

Kan du sætte hak ved begge? Så kan du allerede i dag opsætte ”support links”. Herfra skal du blot bruge en kort tekst og et link til din gavekort- eller donationsside.

Support link

5 steps til opsætning

Hele opsætningen finder du inde på din Google My Business-side. Hvis du ikke kan finde funktionen, er din virksomhed ikke inden for kravene, og du kan derfor ikke aktivere det

1. Det første du skal gøre er at oprette din egen gavekort- eller donationsside, som du kan linke til. Her anbefaler vi, at du laver en kampagneside på din hjemmeside til gavekortet. På den måde er det mere genkendeligt for dine kunder, og dermed mere troværdigt.
Hvis du vil lave en donationsside, skal du bruge en af Google samarbejdspartnere – PayPal eller GoFoundMe.

2. Når du har linksene på plads, skal du logge ind på din Google My Business konto. Hvis du har flere lokationer, skal du vælge den, som du ønsker skal have funktionen.

3. Nu er det tid til at få opsat dit gavekort eller din donation. Klik på ”Post” og ”COVID-19 support”. Du kan også klikke ”Få økonomisk støtte af dine kunder” på forsiden.

4. Når du har klikket på linket, kommer en side frem, hvor du skal indsætte en tekst. Denne tekst skal være kort (250-300 ord) og fange din målgruppes opmærksomhed. Herudover anbefaler vi, at du er personlig og positiv, samtidig med at du er specifik omkring dit budskab.

5. Afslutningsvis gemmer du dine ændringer, og klikker “Offentliggør” – og så er du igang.

 

Vi håber, at du kommer godt igennem den lidt særlige situation – og måske forsøger dig med gavekort- og donationsfunktionen.
Hvis du har brug for hjælp eller sparring, så sidder vi klar til at hjælpe dig. Tøv endelig ikke med at kontakte os.

Er du klar til Google Analytics 4?

Er du klar til Google Analytics 4?

Har du hørt det? Google Analytics 4 erstatter vores bedste ven gennem lang tid, nemlig Universal Analytics. Hvorfor gør vi dig opmærksom nu? Ja, det er der en god grund til…

læs mere
Googles samtykkepolitik

Googles samtykkepolitik

Bruger du en Google-tjeneste på din hjemmeside eller app? Så bør du tjekke, hvorvidt du lever op til den nye samtykkepolitik fra Google.

læs mere
Medieudvikling i 2021

Medieudvikling i 2021

Som sædvanlig udkom DR’s medieudviklingsrapport i sidste uge. I dette nyhedsbrev kan du læse de vigtigste pointer set med Ads-briller, hvis du ikke selv har tygget dig igennem den 67 siders lange rapport.

læs mere

Skal vi starte noget nyt sammen?

Book et uforpligtende møde med vores specialister. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst mulig.
Vi giver med glæde en kop kaffe og tager en snak om dine tanker og idéer.