GA4 is Coming – Og du har travlt!
9. februar 2023

Hvis det ikke er gået din næse forbi burde du være klar over det kæmpe skifte som Google Analytics står overfor her til sommer.
Den 01. Juli 2023 stopper Google Analytics Universal (herefter GA3) som afløses af Google Analytics 4 (herefter GA4), som er fundamentalt anderledes end GA3.

GA3 stopper med dataindsamling om:Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, er der en advarsel i toppen af G00gle Analytics, når du logger ind. Og typisk Google – De tester selvfølgelig det visuelle layout (jeg har indtil videre set advarslen med 3 forskellige baggrundsfarver, med og uden advarselstrekanten – Always be testing selvfølgelig 😀)

Den gule warning-strip i toppen møder dig nu når du logger ind i Google Analytics

Hvorfor alt den polemik, og hvad pokker er forskellen?

GA3 er fundamental anderledes end GA4.
Data bliver indsamlet, forarbejdet og serveret anderledes end vi har været vant til med den gamle version af Google Analytics. Ifølge Google bliver det lettere og smartere, at måle på tværs af både enheder, platforme og services…. Hmmmm, remains to be seen 🤔

Hvis du er en smule nørdet (ja, beklager det bliver hurtigt teknisk) og gerne vil have det fulde overblik omkring forskellen på GA3 og GA4 har jeg ‘snittet’ en PDF der sammenligner de 2 Analytics platforme. Den kan du downloade herovre: Er du klar til Google Analytics 4?

Tvungen overgang til GA4

Da GA4 er kommet for at blive er der ingen kære mor at få hjælp hos.
GA3 lukker og slukker den 1. Juli 2023 – Punktum!

Det betyder også at hvis du IKKE foretager dig noget vil din konto (konti, hvis du har flere) i GA3 migreret over i en GA4 konto.

Google har i starten af februar udsendt emails til alle GA3 brugere med information omkring automatisk oprettelse af en ny GA4 profil i brugernes respektive Google Analytics konti.

Hvad hvis jeg er supersej og allerede har opsat GA4? 

Hvis du er klassens duks og er på forkant skal du sikre dig at din spritnye custom opsatte GA4 konto ikke bliver overskrevet når Google ruller den tvungne overgang ud.

Er du ligeså sej som Junior og har du allerede installeret og konfigureret GA4?

– VIGTIGT –
Selvom du har opsat en GA4 profil skal du stadig slå den tvungne sammenfletning fra!

Googles officielle dokumentation omkring tvungen overgang og opt-out heraf findes her:

https://support.google.com/analytics/answer/12938611?hl=en

… Og typisk for Google ligger artiklen ikke på Dansk endnu.

Når du logger ind på din konto og vælger din eksisterende GA3 konto vil du enten se advarslen i toppen eller du vil blive præsenteret for en popup, som beder dig vælge om du vil tilknytte din nye GA4 profil.

Popup, der beder dig knytte din GA4 profil til din eksisterende GA3/UA profil

I popup’en vælger du din nye GA4 profil og trykker herefter på gem/save.

For at være 100% sikker på Google ikke laver ballade vil jeg anbefale dig at gå ind under Admin indstillingerne, hvor du vælger migrationsassistenten og scroller i bund til boksen med toggle-knappen.

Hvad med alt historisk data i GA3?

Som tidligere nævnt stopper alt dataindsamlingen i GA3 den 1. Juli 2023.
Alt den skønne, lækre, smukke data du har brugt blod, sved, tårer og tid på at indsamle bliver liggende i GA3 og kan tilgås indtil januar 2024 – Google har endnu ikke konkretiseret en sidste dato, så anbefalingen herfra er; sørg for at få trukket ud, hvad der udtrækkes kan, senest den 31. December 2023!

Der er flere forskellige muligheder for at hive data ud af GA3, men konsensus omkring hvad der er lettest og hvad der giver det største og rigeste datasæt er, at benytte sig af Googles egen BigQuery Data Warehouse –

https://cloud.google.com/bigquery.

Hvordan og hvorledes du lettest får gjort det er udover dette indlæg, så den tager vi på et andet tidspunkt.

Jeg er en klovn til alt det der teknik, hvad gør jeg?

Jamen jeg er så glad for du spørger! 
Det er selvfølgelig her mit salgspitch kommer i spil 😀

Er du ved at gå kold på teknikken?
No worries – der er hjælp at hente!

Online Advisor kan hjælpe dig med at få opsat, migreret og konfigureret en ny og lækker Google Analytics 4 konto, så du råber bare højt… Så tager vi en snak.

På vegne af hele Online Advisor

Søren Jensen
Gammel SEO Sheriff og Trackingnørd hos Online Advisor (mest gammel….😉)

Vælg emne:

Marketing trends 2024

Marketing trends 2024

2024 er et spændende år med masser af nye muligheder indenfor både AI, VR, Influencers og Social Media. Vi har samlet de trends der kan være med til at skabe en førende markedsstrategi. 

læs mere

Skal vi starte noget nyt sammen?

Book et uforpligtende møde med vores specialister. Udfyld formularen og så kontakter vi dig hurtigst mulig.
Vi giver med glæde en kop kaffe og tager en snak om dine tanker og idéer.