Divi – vejen frem for din hjemmeside

af | Online Marketing, SEO

Som SEO nørder bruger vi en stor del af vores arbejdstid på hjemmesider, og har derfor en del erfaring i diverse CMS’er (Content management systemer). Kombinationen af det praktiske arbejde på hjemmesider og vores viden omkring SEO har resulteret i en klar præference fra vores side – og den vil vi gerne dele med dig.

Ingen Divi uden WordPress

Der findes mange forskellige systemer til opbygningen og håndteringen af hjemmesider. For virksomheder med mindre ressourcer, som også ønsker at kunne gøre noget selv, vil vores anbefaling til enhver tid være at gå med WordPress. WordPress startede egentlig sit liv som et relativt simpelt blog-system, hvortil bloggere – uden de store IT-skills – let kunne tilgå og lave indlæg med et elegant udtryk. Systemet er efterfølgende blevet udviklet, og kan i dag bruges til at opbygge hele hjemmesider.
Vi er vilde med WordPress! Det er simpelt at gå til og arbejde med, og samtidig giver det dig så mange muligheder for at optimere og skalere din hjemmeside fremadrettet. Hertil er WordPress en open-source, hvilket betyder, at du har mulighed for selv at tilføje og ændre koder og funktioner. Du kan derfor give din hjemmeside sit helt eget udtryk lige efter dit hoved.

Divi, Divi, Divi, Divi – fik vi sagt Divi?

Når du så – selvfølgelig – har valgt at bruge WordPress som CMS, åbner dørene til en verden af muligheder ift. designet og layoutet af din hjemmeside. Det er en ren legeplads at Google sig frem til diverse temaer, der har hver sin unikke detalje. Men her hos Online Advisor er vi ikke i tvivl om, hvilket tema vi vil vælge – og det er naturligvis Divi!
Vi kunne skrive flere sider omkring, hvorfor du bør vælge netop dette tema – men for både din og vores skyld, nøjes vi her med at nævne nogle af de elementære fordele.

Lige på – uden at være hårdt

Divi kan måske se lidt indviklet ud til at starte med – men bare rolig – det er slet ikke så svært at gå til. Synes du alligevel, at det ser lidt vanskeligt ud, eller kan du bare godt lide at være sat helt ind i ting før du påbegynder noget, så findes der mange videoguides til diverse værktøjer som du let kan bruge til temaet. Du kan hertil bl.a. udforske elegantthemes.com, som er formidleren af det famøse tema.

Helt konkret er Divi lavet sådan, at du opbygger hjemmesiden med blokke, som du selv er herre over. Der er sektioner, afsnit, rækker og moduler – som vist nedenfor.

Med denne funktion kan du eksempelvis lave ét afsnit med én blok, hvori ét af blokkene er en video. Samtidig kan du designe den enkelte sektion, afsnit, række eller modul ligesom du vil, hvorfor du nemt kan lave flotte kombinationer til spændende designs på dine sider.

Hvis du føler, at du laver den helt perfekte blok, kan du nemt gemme den, så du kan genbruge den til andre sider. Du kan altså med andre ord spare en masse tid, på samme tid med, at du sikrer en gennemgående sammenlighed.

Det er nemt at sætte sig ind i de mange muligheder, der er i selve opbygningen af siderne, og når du først er inde i det, er det kun fantasien, der sætter grænser.

SEO on point

Divi er ikke kun god ift. at optimere din hjemmesides layout og design. Temaet har også elementer, der gavner din SEO.

Kombinationen af ovennævnte og WordPress gør det meget lettere for dig at kunne optimere din hjemmesides SEO og derved komme længere op i rækken på Google og øge din konkurrenceevne – og hvem kan ikke lide det?

 

Skal du flytte fra ét domæne til et nyt, kan Divi også være en stor fordel at bruge. Med Divi kan flytningen tage én dag i stedet for en uge, som den kan med andre. Det betyder igen mindre forsinkelse, hvilket kun gavner din hjemmesides SEO.
Det er ikke altid helt let at få din hjemmeside til at stemme overens på både computer, mobil og tablet versionen. Med mange temaer skal du ind og redigere i den enkelte device for at opnå et optimalt resultat, og overser du en ændring, kan det have konsekvenser for din SEO position. Når du bruger Divi opdateres alle versionerne, når du redigerer i ét, og du slipper derfor for denne bekymring.
Med Divi kan du hurtigt rette elementer på dine sider, såsom farve, skriftstørrelse og layout – du kan faktisk rette det ’direkte’ på siden, så du med det samme kan se resultatet af dine ændringer. Det er ikke kun en fordel for dig, men også for din SEO, da det betyder, at der ikke skabes forsinkelser på siderne pga. opdateringer.

Plugins

Wordpress har en masse funktionelle plugins, der kan være gavnlige for dig og din hjemmeside. Divi temaet understøtter de fleste af WordPress’ plug-ins, og du kan hurtigt downloade og aktivere de relevante til din hjemmeside.
Et plugin kan hjælpe dig med et let optimering af din hjemmeside, så du ikke behøver at være ekspert i kodning. Vi anbefaler dog ikke, at du tilknytter mere end 10 plug-ins til hjemmesiden, da de kan være med til at nedsætte hastigheden på din hjemmeside, og derved sænke din SEO værdi. Vil du gerne selv tage lidt fat på SEO optimeringen af din nye side, så kan vi anbefale dig at gå med værktøjer som Yoast SEO plugin og All-in one SEO. Det er værktøjer som guider dig godt igennem, hvad der er vigtigt ift. din SEO, og giver mulighed for let at redigere på de basale SEO elementer, uden selv at skulle ind i koden til arbejde – det er et ultimativt SEO-værktøj for WordPress hjemmesider!

Er det virkelig ren og skær fordele?

Et hurtigt svar er JA! Men – der er et mindre ’men’. Det koster omkring 2.000 kr. første gang du anskaffer dig temaet. Det er for nogle et greb i lommen, men er du en nyopstartet virksomhed, kan det føles som et større beløb, som måske skal overvejes.

Vi kan kun sige, at vi mener, at det er alle pengene værd, da du kan spare en del ved selv at kunne optimere din hjemmeside og SEO værdi. OG – når du først har købt Divi temaet, kan du bruge det lige så tosset du vil, til alle de hjemmesider du har lyst til eller brug for at lave.

Kunne du tænke dig, at læse mere om Divi, så kan du klikke forbi elegantthemes.com. Har du brug for mere konkret hjælp og vejledning, så tag fat i os – du kan kontakte os HER.