Social Media Marketing

Hvordan fanger du dit publikum?

Få 6 gode huskeregler, til at komme godt igang på de sociale medier…

 

Fakta: 31% af alle danskere blokerer nu alle reklamer på internettet, ex. banner reklamer, blandt ved hjælp af div. apps til mobil telefonen.

 

Kampen om kundernes opmærksomhed er blevet hårdere end tidligere og det kræver meget mere af os som fortællere. Derfor er det vigtigt at tænke lidt ud af boksen, hvis man gerne vil skabe succes på de sociale medier via Social Media Marketing.

Vi har alle på et eller andet tidspunkt i løbet af vores liv oplevet ”den utrolig ensformige, monotone og kedelige tysklære”, som forgæves prøver på at fange vores opmærksomhed. Netop det billede er vigtigt at huske på, når vi som virksomhed skal igang med at bruge de sociale medier i praksis!

Her er det læserne, som vælger hvad de gider at bruge tid på, og endda måske syntes er så godt at de vil anbefale deres venner at læse det. Det er derfor vigtigt, at vi gør os lidt umage.

 

Dagens 6 huskeregler:

1: Antallet af sociale medier vokser, selvom Facebook fortsat har en overlegen placering som det største medie. Overvej derfor inden start, hvilke dine kunder bruger. Er dine kunder danske, kan du eventuel lade dig inspirere af DR’s årlige medieanalyse.

2: Planlæg gerne dine opslag en måned frem I tiden og prioritér at lave minimum et opslag per uge.

3: Husk på at publikum tænker: “what’s in it for me?” Hav derfor fokus på at imødekomme deres behov eller svare på deres aktuelle spørgsmål.

4: Undgå at tale i 3. mands sprog, og tal istedet direkte til publikum og ikke over hovedet på dem. Et af de vigtigste værktøjer til succes på de sociale medier er evnen til at være menneskelig og møde vores kunder, der hvor de er.

5: Gør dig nogle gode overvejelser om temaer du/I kunne skrive om, som er relateret til det, du arbejder med. Eksempelvis kunne en cykelhandler i København skrive om indvielsen af de nye cykelbroer, eller en bank i Gentofte kunne skrive et indlæg omkring de økonomiske fordele ved at energi optimere sin ejendom.

6: Husk billeder I dine opslag, gerne af mennesker, vi er visuelle individer alle sammen og vil gerne se noget vi kan forholde os til.

 

Social Media Marketing kræver lidt tid af os, men til gengæld er det gratis og noget som alle kan være med til at påvirke. De sociale medier har givet os en helt ny fantastisk mulighed for at kommunikere direkte med vores kunder, både lokalt og i hele verden på én gang!

Social Media Marketing

 

Vil du gerne have hjælp til at komme godt igang og få udarbejdet en målrettet Social Media Marketing strategi for din virksomhed? Så tag fat i os hos Online Advisor og lad os hjælpe dig til succes på de sociale medier!